Blogok

Mi az ERP?

A három betűs rövidítés az angol Enterprise Resources Planning szavakat takarja, ami szó szerinti fordításban vállalati erőforrás tervezést jelent. Az elterjedt értelmezés szerint az integrált vállalatirányítási szoftver rendszereket értjük ez alatt. Azt azonban, hogy melyik szoftver lehet ERP-nek hívni, semmi nem korlátozza, így akár találhatunk olyan, kibővített funkcionalitású számlázó programot is, amit fejlesztője nagyvonalúan ERP-nek hív.

2016-ban újra beindulnak az EU-s pályázatok

A kis és közép vállalatok újra pályázati pénzhez juthatnak az Uniós támogatások révén.

A meghirdetett lehetőségekből egy pályázatot emlnék ki, melyek hasznosak lehetnek, mostani és jövőbeni partnereink számára. GINOP-3.2.2-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása

2016 január elsejétől új követelményeknek kell megfelelnie számla kibocsátásra használt szoftverekenk

Az új előírás szerint a fenti időponttól, minden szoftverrel kibocsátott számlát, egy NAV ellenőrzés során, a vonatkozó rendeletben megadott elektronikus formátumban, az ellenőr rendelkezésére kell bocsátani. A számlázó program felkészítése, ennek a funkciónak az ellátására a fejlesztő cég feladata, de sajnos az előírások maradék nélküli teljesítéséhez szükség van a felhasználók, a programüzemeltetők aktív közreműködésére is.

Jelölés technika és eszközei

Ismét kénytelen vagyok jelentősen korlátok közé szorítani a témával kapcsolatos gondolataimat, hiszen a cikk hossza és az önök ideje is behatárolt.

Másfelől pedig a jelöléshez használt eszközök is oly sokfélék, még ha ez célom lenne, akkor sem érthetnék minden érintett területhez.
Így például a tetováláshoz használt festékek, tűk és egyéb nem is tudom mik sem fognak szerepelni, csak az automatikusan olvasható jelölésekhez kapcsolódó módszerek.